De Oostercantorij

De Oostercantorij uit Schiedam o.l.v. Andries Stam is oecumenisch samengesteld en heeft wat betreft muzikale ondersteuning van kerkdiensten een naam hoog te houden. Momenteel bestaat onze cantorij uit zeven sopranen, zeven alten, vier tenoren en vier bassen.

Ons repertoire is veelzijdig en bevat onder andere meerstemmige muziek uit de Renaissance en Barok alsook motetten van Vogel

Wij repeteren iedere woensdagavond van 19.30 tot 21.00uur in de Sint Jan de Doper/ Visitatie Kerk, Mgr. Nolenslaan 99 in Schiedam.

Nieuwsgierig geworden? Zin om een repetitie bij te wonen? Neem dan contact op met onze secretaris:

Gerda Heuchemer-Souge,  e-mail: gerdasouge@gmail.com@planet.nl

Inloophuis De Wissel

Het inloophuis is gevestigd aan het Broersveld nr. 123b. U bent er welkom elke woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook op de eerste zaterdagmiddag van de maand zijn we geopend. U bent welkom om koffie of thee te komen drinken, andere mensen te ontmoeten, desgewenst een gesprek onder vier ogen te hebben, gewoon wat uit te rusten of de wisselende tentoonstellingen te komen bekijken.

Andere activiteiten van de Wissel zijn o.a. de maaltijden (elke tweede en laatste donderdag van de maand) en het breicafé en de sirenediensten.
Ook kunt u tegen lage prijzen iets leuks uit de curiosa-etalage kopen.

De Wissel als huiskamer van de Schiedamse kerken, waar het goed toeven is.

Komt u ook eens langs ? Onze gemotiveerde vrijwilligers heten u graag welkom.

Paul van Mansum , namens het bestuur.